2010. május 26., szerda

FEKETE JENŐ JAM / TOM WHITE ÉS BARÁTAI


Május 28-án pénteken este 9-től az Old Man's-ben:

FEKETE JENŐ JAM (Budapest)

Plakátterv: Daczó Enikő




Május 29-én szombaton este 9-től a Stadion szabadtéri színpadán:

TOM WHITE ÉS BARÁTAI (Cegléd)



2010. május 10., hétfő

SÁNDOR PÁL filmjei a HUSZÁRIK Filmklubban



VÁLOGATÁS

SÁNDOR PÁL

Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező

FILMJEIBŐL


A KÓNYA ÁDÁM MŰVELŐDÉSI HÁZ PINCEKLUBJÁBAN

MINDEN HÉTFŐN 19.00 ÓRÁTÓL


Plakátterv: Daczó Enikő


2010. 05. 10.

RÉGI IDŐK FOCIJA

(1973, magyar filmszatíra)


forgatókönyvíró: Bíró Zsuzsa, Mándy Iván, Tóth Zsuzsa, zeneszerző: Tamássy Zdenkó, operatőr: Ragályi Elemér

szereplők: Garas Dezső (Minarik Ede, mosodás), Major Tamás (Kerényi úr), Kern András (Kövesi, tartalék), Vogt Károly (Vallay, a kapus), Temessy Hédi (Cserépkalapos nő), Péter Gizi (Minarik felesége, Aranka), Márkus László (Turner Pipi), Esztergályos Cecília (Bodó Ila, a bundás nő), Szabó Ildikó (Vajaskenyeres lány), Verebes István (Végrehajtó), Benkóczy Zoltán (Maitoff, balhátvéd), Bikácsy Gergely (Játékvezető)

A húszas évek mozi- és focivilágát burleszk-pantomim stílusban megidéző film Budapesten játszódik. Minarik Ede mosodás egyetlen szenvedélye a foci. Csak egyet szeretne elérni életében: hogy a Csabagyöngye SC bejusson az első ligába. Ezért képes feláldozni mindent. A mosodáját, a házasságát, mindent, amije csak van, illetve volt. Sándor Pál remeke a magyar filmtörténet fontos darabja. A film egyik szállóigéje mindennapjaink vezérfonala lett: Kell egy csapat! És ebben a filmben van. Remek alkotók, kiváló színészek teszik felejthetetlenné a képernyő előtt töltött időt.

2010. 05. 17.

SZABADíTS MEG A GONOSZTÓL

(1979, magyar filmdráma)


író: Mándy Iván, forgatókönyvíró: Tóth Zsuzsa, zeneszerző: Presser Gábor, operatőr: Ragályi Elemér

szereplők: Garas Dezső (Svéd Feri), Psota Irén (Adorjánné, mama), Kern András (Adorján András), Kútvölgyi Erzsébet (Adorján Zsuzsi), Andorai Péter (Antal, a katona), Horváth Jenő (Szívem Pál), Rátonyi Róbert (Végvári T. Dezső), Major Tamás (Igazgató úr), Margitai Ági (Fussbaum Aranka)

1944 telén a Végvári Tánciskola vendégeit szétzavarja egy légiriadó. Adorján András - a ruhatárosnő fia - ellop egy kabátot, hogy eladja és az árából megvásárolja Fussbaum Aranka szolgáltatásait. A ruhatárosnő - hogy becsületét mentse - lányával, Zsuzsival, Svéd Ferivel, a sógorával és a fiával útra kel, hogy a kabátot előkerítse. Miközben megméretkeznek a háború poklában, a lopásnál nagyobb bűnöket követnek el és egy kabátnál sokkal többet veszítenek.


2010. 05. 24.

RIPACSOK

(1981, magyar filmdráma)


forgatókönyvíró: Tóth Zsuzsa, zeneszerző: Presser Gábor
operatőr: Ragályi Elemér

szereplők: Garas Dezső (Stók Ede), Kern András (Salamon András), Udvaros Dorottya (Bogárka), Major Tamás (Dr. Molnár Géza), Temessy Hédi (Róza), Margitai Ági (Klári), Bárdy György (Géza), Patkós Irma (Zsazsa), Pécsi Ildikó, Bujtor István, Sztevanovity Zorán, Aradszky László, Komár László

Stock és Salamon hosszú ideje társak. Közös kabarészámukkal nagy sikerrel lépnek fel estéről estére. A szilveszteri tévés közvetítésben való részvétel mindkettőjüknek nagyon fontos. Az egész ország előtt elénekelhetik közös számukat a háromlábú nadrágban: Egyedül nem megy. Salamon váratlanul leváltja Stockot egy új, fiatal táncos lány miatt.



2010. 05. 31.

SZERENCSÉS DÁNIEL

(1983, magyar filmdráma)

író: Mezei András, forgatókönyvíró: Tóth Zsuzsa
zeneszerző:
Selmeczi György, operatőr: Ragályi Elemér

szereplők:
Rudolf Péter (Szerencsés Dániel), Zsótér Sándor (Angeli György), Szerb Katalin (Mariann), Margitai Ági (Szerencsés Dániel anyja), Garas Dezső (Mariann apja), Major Tamás (Szerencsés Dániel nagyapja), Kern András (Kapás), Törőcsik Mari (Mariann anyja), Bodrogi Gyula (Angeli György apja)


Szerencsés Dániel és a barátja, Gyuri 1956-ban úgy döntenek, hogy elhagyják az országot. El is jutnak a nyugati határig, ahol a megbeszélés szerint egy szállodában kell megvárniuk a teherautót, amely átviszi őket Ausztriába. A menekülőkkel telezsúfolt szállóban még utoljára feltehetik maguknak a kérdést: menni vagy maradni?


Díjak és jelölések:

Cannes (1983) - FIPRESCI-díj: Sándor Pál
Magyar Játékfilmszemle (1983) - Fődíj: Sándor Pál

PARAFUSIONS (Hu/It) KONCERT


2010. május 6-án 20.30 órától az Old Man's Pub-ban jó hangulatú blues koncert volt, melynek keretében fellépett a PARAFUSIONS magyar-olasz formáció: ENDRE VAZUL MANDLI (szájharmonika, fuvola, ének) és DAVIDE PAPLEO (gitár, ének).

Zenéjükbe belehallgathattok: www.myspace.com/parafusions